Moj način uživanja v hrani
Vas mika, da bi si privoščili nekaj drugačnega, nekaj posebnega in okusnega? Teden restavracij je edinstvena priložnost, da spoznate čare slovenske vrhunske kulinarike. Če radi dobro jeste, potem boste zagotovo zavili v katero od sodelujočih restavracij, kjer se bodo chefi še posebej potrudili, da vas navdušijo. Morda se boste znašli v zadregi, katero restavracijo obiskati, saj jih v Tednu restavracij sodeluje 105. A kamorkoli se boste odpravili, boste imeli priložnost raziskovati svet okusov iz ponev in posod inovativnih kuharskih mojstrov. In ne izgovarjajte se, da si tega ne morete privoščiti. Meniji v vseh restavracijah so na voljo po dostopnih cenah.
Vse, kar morate vedeti o Tednu restavracij
Radi dobro jeste? Potem Tedna restavracij vsekakor ne smete zgrešiti. Dvakrat letno, spomladi in jeseni, se boste lahko podali na izvrstno desetdnevno gastronomsko popotovanje skozi mešanico okusov, ki vas ne bodo pustili hladne. Vrhunski slovenski chefi vas bodo z najmanj tremi hodi razvajali s svojo kreativnostjo in znanjem. V Tednu restavracij sodelujejo le tiste restavracije in gostilne, ki gredo skozi strogo »sito« kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja.
Ste že rezervirali mizo?
Teden restavracij je rezerviran samo za izbrane slovenske restavracije in gostilne, ki si vstopnico za elitno druščino prislužijo s svojo kakovostjo. Prav tako so povabljeni le tisti gostje, ki radi dobro jejo in raziskujejo nove okuse. Če ste se prepoznali, potem čim prej izberite svojo najljubšo restavracijo! Sicer pa preverite, kateri avtorski jedilnik vam najbolj »diši«, in rezervirajte svoj sedež.