V marcu 2021 je bila sprejeta sprememba Uredbe o higieni živil v zvezi z upravljanjem na področju živilskih alergenov, prerazporejanjem hrane in kulturo varnosti hrane, ki prinaša določene nove obveznosti pri ravnanju z opremo, prevoznimi sredstvi/posodami, kadar pobirate, prevažate ali skladiščite živila, ki vsebujejo alergene, med drugim pa tudi vzpostavitev in vzdrževanje ustrezne kulture varnosti hrane. |
Temu je pogosto namenjen tudi inšpekcijski nadzor pri nosilcih. Predstavili bomo nova pravila glede označevanja soli v živilih, ki stopijo v veljavo v letu 2022. Na seminarju boste lahko prisluhnili tudi novostim zakonodaje glede označevanja soli v živilih. Dotaknili se bomo tudi sistema RASFF (sistem hitrega obveščanja za živila), s pregledom najpogostejših nepravilnosti in potrebe po dajanju večje pozornosti tako pri nabavi surovin kot pri umikih/odpoklicih.
Vabimo vas na izobraževanje, ki je za člane OZS brezplačen, na temo “Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje (za namene uradnega nadzora) in novosti glede označevanja soli v živilih”
Izobraževanje organizira Sekcija živilskih dejavnosti in je namenjen članom te sekcije.
Izobraževanje bo potekalo preko spleta v sredo, 29.09.2021, s pričetkom ob 16.00 uri. (potreben je računalnik, internetna povezava in zvočnik, kamera po želji).
Program strokovnega izobraževanja s pričetkom ob 16 uri:
Izpolnjevanje zahtev živilske zakonodaje:
Novosti glede označevanja soli v živilih
Sistem RASFF v živilskih podjetjih
Predavala bo Blaža Nahtigal, dr. živilskih znanosti
Predviden zaključek ob 17.15 uri.
Kotizacija:
za člane OZS je predavanje brezplačno
za ostale udeležence (ne člane OZS) 55,00 Eur (DDV vključen)
Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom izobraževanja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije transakcijski račun 02013-0253606416 račun NLB d.d., sklic 200024.
Prosimo, da izpolnite spletno prijavo (spodaj "prijava na dogodek").
Vljudno vabljeni!