Michelinovi kuharji letos prvič na strokovnem srečanju gostincev Tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev bo v torek 21.11.2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Pripravili bomo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za en večer prej. |
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije 21. novembra v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu organizira tradicionalno, 10. STROKOVNO SREČANJE GOSTINCEV. V ospredju bodo aktualni problemi na področju gostinstva, ki jih bosta predstavila predsednik sekcije Mate Matjaž in podpredsednik Drago Delalut. Predavanje Tomaža Bernika iz ZDOPS bo nosilo naslov »Kje iskati delavce in kako jih zaposliti«. Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo za marsikoga zanimivo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del srečanja bodo zaključili kratki nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu. V glavnem odmoru bodo udeleženci lahko okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev.
Sledil bo popoldanski del srečanja, ki bo letos v znamenju italijanskih kuharjev z Michelinovimi zvezdicami. S kratkimi predavanji bodo nastopili Fausto Arrighi (bivši direktor Michelinovega vodiča za Italijo), Emanuele Scarello (Agli Amici), Lorenzo Cogo (El Coq), Andrea Canton (La Primula), Vincenzo Guarino (Il Pievano), pridružila se jima bosta Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono) in Filip Matjaž (Gostilna Tomi). Zvečer bo mogoče njihove kuharske umetnine pokusiti na večerji v Gostilni Tomi, kjer se jim bo v kuhinji pridružil še hišni kuhar Mišo Jović.
Že na predvečer srečanja, 20. novembra se lahko udeležite zanimive večerje s strokovnim izobraževanjem na temo »Užitna divja hrana Slovenije«, ki bo v Gostilni Tomi. Vodila jo bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško).
Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo zaključili druženje na večerji v Oštariji ali Michelinovi večerji v Gostilni Tomi (število mest je omejeno).
PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV - Spletna prijava
Ponedeljek, 20. 11. 2017
18.30 Gostilna TOMI, Portorož
Predavanje in večerja z naslovom »Užitna divja hrana Slovenije«
Vodila ga bosta predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško). Vina: Bordon, Dekani in Steras, Šared nad Izolo
Torek, 21. 11. 2017 – Grand Hotel Bernardin, Obala 2, 6320 Portorož
8.30 - 9.30 Registracija udeležencev
9.30 - 10.00 Pozdrav udeležencem Branko Meh, predsednik OZS, Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS
10.00 - 10.30 Aktualno
10.00 – 10.20 Aktualne aktivnosti sekcije, Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS
10.20 – 10.30 Novosti na področju trga dela in socialne varnosti, Drago Delalut, podpredsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS
10.30 - 11.00 Kje iskati delavce in kako jih zaposliti, Tomaž Bernik, ZDOPS
11.00 - 11.20 Odmor in druženje s pokrovitelji in razstavljavci
11.20 - 12.00 TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije, Rajka Lunić, univ. dipl. kom., Marketing, DDForce
12.00 – 12.15 Uporaba zelišč in začimb v gostinstvu, Društvo zeliščarjev Maribor
12.15 - 12.30 Novosti digitalizacije s pomočjo Telekoma Slovenije, Uroš Dolinšek, Poslovni segment, Marketing
12.30 - 14.00 Odmor za kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja,
Tradicionalni špricer in vinorodni okoliši – Radgonski špricer
Predstavitev jedi pokrovitelja – AVE mesnine (Panvita)
14.00 - 16.30 Kratka predavanja Michelinovih kuharjev in Tomaž Kavčič ter Filip Matjaž
Fausto Arrighi (bivši direktor Michelinovega vodiča za Italijo),
Emanuele Scarello (Agli Amici), dve Michelinovi zvezdici
Lorenzo Cogo (El Coq), ena Michelinova zvezdica
Andrea Canton (La Primula), ena Michelinova zvezdica
Vincenzo Guarino (Il Pievano), ena Michelinova zvezdica
Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Zemono)
Filip Matjaž (Gostilna Tomi)
16.30 - 17.30 Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja
17.30 - 18.50 Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju
ob 20.00 uri Večerji - dve možnosti
A) Ob 20.00 uri v Gostilni TOMI, Portorož
Večerja z Michelinovimi kuharji
Vina: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o
Emanuele Scarello, Agli amici (dve Michelinovi zvezdici), Lorenzo Cogo, El Coq (ena Michelinova zvezdica), Vincenzo Guarino, il Pievano (ena Michelinova zvezdica), Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu, Zemono ter Filip Matjaž in Mišo Jović iz Gostilne Tomi.
B) Ob 20.00 uri v Oštariji, Portorož
Večerja – hladno topli bife (DJ Dady in Aleš Ogrin)
Vina: VinaKoper, Puklavec Family Wines d.o.o
Zlati pokrovitelj Michelinovih kuharjev: ARONA TM – Villeroy & Boch
Zlati pokrovitelj srečanja gostincev: PANVITA – Ave mesnine in Slovenska turistična organizacija
Srebrna pokrovitelja: Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN
Pokrovitelji in razstavljavci:
Bar 2000, Davidov hram, Društvo zeliščarjev Maribor, Falcomer, Hoteli Bernardin, Hmezad trgovina Žalec, Kalcer, Kmetijska zadruga Metlika, KZ Agraria, Miran Berlogar in Krucefix, Nektar Natura, Pekarna Pečjak, Petlja, Ptuj – Kozel pivo, Portal Gastrogurman.si, Pet zvezdic – revija, Puklavec Family Wines d.o.o, Radenska, Radgonske gorice, Surf, Telekom Slovenije, Vigros, Vina Bordon, Vina Steras, VinaKoper, Winterhalter Gastronom, Zavod za izobraževanje delavcev Ljubljana, Združenje kmečkih sirarjev in partnerji kartice Mozaik Podjetnih.
ROK ZA PRIJAVE: do torka, 14. 11. 2017 oziroma do zasedbe prostih mest. Spletna prijava
KOTIZACIJA
Ponedeljek, 20. 11. 2017
Predavanje in večerja - Gostilna Tomi - »Užitna divja hrana Slovenije" Predavatelj Dario Cortese in kuhar Marko Pavčnik (Grad Tabor, Laško).
30 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence
Strokovno srečanje, torek, 21. 11. 2017
Udeležba na Strokovnem srečanju brez večerje (samo predavanja) - Spletna prijava
25 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence
Udeležba samo na večerji v Oštariji, Portorož - hladni topli bife s pijačo (DJ Dady in Aleš Ogrin)
30 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence
Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo z Michelinovimi kuharji v Gostilni TOMI - Prijave možne od 6.11.2017 po spletu
105 €/ osebo za člane
Kotizacija srečanje (25€) in Michelinova večerja – 21.11.2017 – Gostilna Tomi 80€ (DDV vključen) – skupaj 105€ (Prijava na Michelinovo večerjo je za člane možna le s prijavo na strokovno srečanje). Za Michelinovo večerjo število mest omejeno (100 oseb), in prijave zaradi zasedenosti niso več možne. Do zasedbe mest je na voljo še dodatna večerja v Oštariji, Portorož.
Cene že vključujejo DDV. Članske cene veljajo za člane OZS, njihove družinske člane in zaposlene, ki imajo poravnano članarino.
Splošni pogoji prijave in odjave
Prijave sprejemamo preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si ali preko spletne strani v rubriki OZS/dogodki, oz. po telefaksu 01 50 54 373, do torka 14. 11. 2017 oziroma do zasedbe prostih mest (za srečanje z Michelinovo večerjo, prijava ni več možna)
Pisne odjave poslane na vlasta.markoja@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred srečanjem. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
Kotizacijo za udeležbo na večerjah (20.11.2017 in 21.11.2017) poravnate ob registraciji na dan večerje (Račun izstavi podjetje Mate Matjaž s.p.).
Kotizacijo za udeležbo le na srečanju (25€ z DDV) predhodno nakažite na račun OZS: NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR. Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu 01 50 54 373.
Nočitve: nočitve si lahko rezervirate v Hotelu Tomi ali Hoteli Bernardin, kjer omenite, da ste udeleženci strokovnega srečanja gostincev pri OZS.
Kontakti za rezervacijo sob so: tomi@siol.net , 05674 0222 | booking@h-bernardin.si , 05690 7000
Cene namestitve nočitev z zajtrkov za udeležence srečanja:
CENA PO SOBI NA NOČ |
Grand hotel Bernardin |
Hotel Histrion |
Hotel Vile Park |
Enoposteljna |
91 € |
70 € |
55 € |
Dvoposteljna |
123 € / |
90 € |
65 € / |
Turistična taksa: 1,27 € /noč/osebo
Prijavnina 1 € na osebo
CENA PO SOBI NA NOČ |
Hotel TOMI |
Enoposteljna |
50 €* |
Dvoposteljna |
70 €* |
*Cena vključuje DDV in Turistično takso
Informacije in dodatna pojasnila
Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si