Vabimo vas na tradicionalno Strokovno srečanje gostincev, ki bo v torek, 22.11.2016 v Avditoriju Portorož. Prijave sprejemamo do srede, 16. 11. 2016, oziroma do zasedbe prostih mest.
|
Že v ponedeljek 21.11.2016, ob 16.00 uri, je odhod izpred Hotela Tomi na ogled Vinske kleti Kozlovič in večerjo.
V torek 22.11.2016 bo srečanje v Avditoriju Portorož namenjeno aktualni problematiki gostincev. V dopoldanskem času bomo opozorili na probleme pri nadzoru Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin, saj so zahteve pristojnih na terenu zelo različne. Sekcija pripravlja tudi Nove Smernice dobre higienske prakse za gostinstvo. Na kratko bomo govorili tudi o vodenju materialnih evidenc. Sledilo bo predavanje o opremljanju gostinskih lokalov. Prvi del bomo zaključili z zanimivim predavanjem z naslovom "Zmotna kalkulacija cen nam je vsem v škodo", Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor ter praktičnimi nasveti za pripravo testenin Jureta Tomiča (oštarija Debeluh), svetovnega prvaka v pripravi testenin.
Tudi letos bo v okviru srečanja potekala dobrodelna akcija »Gostincu v nesreči«. Akcijo bomo zaključili zvečer z žrebanjem simboličnih nagrad donatorjem. V preddverju Avditorija se bodo predstavili različni razstavljavci in pokrovitelji srečanja ter generalni pokrovitelj srečanja POS Elektronček. Potekala bo poizkušanja tradicionalnega špricerja vinorodne dežele, to leto s cvičkom ter predstavitev jedi Primorske regije.
Popoldanski del bomo začeli s predavanjem Aljoše Bagole o sodobnih načinih pridobivanja gostov.
Osrednji del srečanja bo namenjen okrogli mizi z naslovom "Pustite nam delati", ki jo bo vodil Marko Milenkovič. Na okrogli mizi bomo izpostaviti aktualno problematiko zaposlovanja, pomanjkanja kadrov, povečan obseg dela in nelojalno konkurenco zavodov, društev zaradi novih izjem neuporabe davčnih blagajn pri opravljanju gostinske dejavnosti ter druge aktualne probleme.
Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na najpomembnejšem dogodku sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS.
ROK ZA PRIJAVO JE 16.11.2016.
Program srečanja si lahko pogledate spodaj in na povezavi. Prijavite pa se lahko tudi preko spletne prijavnice.
PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV
Ponedeljek, 21. 11. 2016 |
|
16.00 |
Vinska Klet Kozlovič in večerja (ob 16.00 odhod izpred Hotela Tomi z organiziranim prevozom) |
Torek, 22. 11. 2016 |
|
9.30 - 10.00 |
Registracija udeležencev |
10.00 – 16.30 |
Dobrodelna akcija »GOSTINCU V NESREČI«– zbiranje donacijskih sredstev |
Začetek |
|
10.00 - 10.15 |
Pozdrav udeležencem |
|
Branko Meh,predsednik OZS |
|
Mate Matjaž, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS |
10.15 - 11.00 |
Aktualno |
10.15 – 10.40 |
Problematika pri nadzoru gostincev UVHVVR, Katarina Železnik Logar, IVD Maribor |
10.40 – 10.50 |
Priprava novih Smernic dobre higienske prakse za gostinstvo in slaščičarstvo, Mag. Andrej Ovca |
10.50 – 11.00 |
Vodenje materialnih evidenc, Jasmina Malnar Molek, OZS |
11.00 - 11.15 |
Kako privarčevati s kartico Mozaik podjetnih, Ivan Ukmar, OZS |
11.15 - 11.35 |
Opremljanje gostinskih lokalov »Interier po pameti«, Vial Studio Maribor |
11.35 – 12.00 |
Zmotna kalkulacija cen nam je vsem v škodo, dr. Tanja Lešnik Štuhec, VSGT Maribor |
12.00 – 12.30 |
Predstavitev priprave testenin z Juretom Tomičem, Oštarija Debeluh, svetovnim prvakom v pripravi testenin |
12.30 - 14.00 |
Odmor: Kosilo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja |
|
Tradicionalni špricer in vinorodni okoliši - cviček |
|
Predstavitev jedi Primorske regije |
14.00 - 14.45 |
Sodobni načini pridobivanja gostov, Aljoša Bagola, Pristop |
14.45 – 15.00 |
Slovenska turistična organizacija - Trženje Slovenskega turizma 2016/2017, Maja Pak, direktorica STO |
15.00 - 16.30 |
Okrogla miza o gostinstvu z naslovom »Pustite nam delati«, ki jo vodi Marko Milenkovič |
Izpostavili bomo problem zaposlovanja kadrov v gostinstvu, nelojalne konkurence in problem izjeme neuporabe davčnih blagajn društev pri opravljanju gostinske dejavnosti ter drugo aktualno problematiko.Sodelujejo:Branko Meh, predsednik OZSJana Ahčin,direktorica FURS Peter Pogačar, državni sekretar na MDDSZpredstavnik Ministrstva za gospodarstvo in tehnologijoIgor Antauer, Generalni sekretar ZDOPSmag. Helena Cvikl, direktorica VSGT MariborBlaž Cvar, član UO Sekcije za gostinstvo in turizem | |
16.30 - 17.00 |
Odmor: Druženje s pokrovitelji in razstavljavci srečanja |
17.00 - 18.30 |
Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju |
ob 20.00 uri |
Družabni dogodek z večerjo. |
ob 20.00 |
Zaključek dobrodelne akcije «GOSTINCU V NESREČI« in žrebanje nagrad |
|
Gostilna Tomi, Portorož |