Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije že vrsto let organizira strokovno srečanje gostincev v Portorožu. Letos se bo srečanje odvijalo v ponedeljek 16. novembra 2015 ter v torek 17. novembra 2015. Sekcije za gostinstvo in turizem Območnih obrtno-podjetniških zbornic Koroške regije organizirajo skupen prevoz na srečanje v torek, 17. novembra 2015. Prijave sprejemamo do četrtka, 12.11.2015 na tel. št.: 02 82 17 320. |
Strošek prevoza za člane krije OOZ Ravne na Koroškem, vaš strošek je samo kotizacija v višini 15,00 EUR, ki vključuje tudi kosilo.
Dopoldan 17.11.2015 v Avditoriju Portorož bo osrednja tema predavanje z naslovom »Davčne blagajne v praksi in problematika pri nadzoru gostincev« z Iztokom Mohoričem in predstavniki FURS. Sekcija želi pri tem opozoriti na različne probleme pri nadzoru FURS in drugih inšpektoratov. Na terenu se gostinci soočajo z veliko težavami, saj so zahteve pri nadzoru pristojnih na primer iz Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin zelo različne. Na srečanju bomo predstavili predlog sekcije, da se vino, pivo in brezalkoholne pijače pri opravljanju gostinske dejavnosti uvrstijo med hrano z znižano stopnjo DDV tako, kot na Hrvaškem ter druge predloge za spremembo predpisov. Dopoldanski program bomo zaključili s predstavitvijo ugodnosti, ki jih članom nudijo partnerji kartice Mozaik podjetnih.
Glede na to, da so problemi pri nadzoru zelo različni vas vljudno prosimo, da nam vnaprej pošljete vaše izkušnje pri nadzoru, da zberemo čim več informacij s terena (v prijavnici).
Letos bo v okviru srečanja potekala tudi dobrodelna akcija »Gostincu v nesreči«. Akcijo bomo zaključili popoldan z žrebanjem simboličnih nagrad donatorjem.
V preddverju Avditorija se bodo predstavili različni razstavljavci in pokrovitelji srečanja ter generalni pokrovitelj srečanja POS Elektronček. V preddverju bo potekal tudi bo zanimiv prikaz mešanja koktajlov in zimskih napitkov.
V popoldanski del bomo začeli s kratko delavnico Kako biti uspešen v gostinstvu s Smiljanom Morijem. Prof. dr. Janez Bogataj bo nato vodil okroglo mizo z naslovom »Tradicija z novimi trendi v gostinstvu in turizmu« s posebnimi gosti. Poleg tradicije bodo predstavljeni novi trendi v gostinstvu; Teden restavracij, Odprta kuhna, Regijski svet malih hotelov iz Maribora, Truck food.
Popoldan bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi. Večerjo bodo pripravili kuharji iz Slovenske mladinske kuharske reprezentance.
Prijave sprejemamo na OOZ Ravne na Koroškem zbiramo do četrtka, 12.11.2015, na tel: 02 82 17 320 ali po e-pošti: judita.skoflek@ozs.si.