Vabimo vas na tradicionalno Strokovno srečanje gostincev, ki bo v torek, 17.11.2015 v Avditoriju Portorož. Pripravili smo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za 16.11.2015 zvečer. Popoldan bo sledila slovesna podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju. Udeleženci bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi, kjer bodo večerjo pripravili kuharji Slovenske mladinske kuharske reprezentance. |
Vse gostince vabimo na tradicionalno Strokovno srečanje gostincev v Avditorij Portorož, ki bo v torek 17.11.2015.
Že v ponedeljek, 16.11.2015, zvečer ob 18.00 uri vabimo gostince, da se udeležijo večerje z Janezom Bratovžem in Almo Rekić v Gostilni Tomi v Portorožu.
Strokovno srečanje 17.11.2015 bo v dopoldanskem času namenjeno davčnim blagajnam v praksi in problematiki pri nadzoru gostincev. Sekcija želi pri tem opozoriti na različne probleme pri nadzoru FURS in drugih inšpektoratov. Na terenu se gostinci soočajo z veliko težavami, saj so zahteve pri nadzoru pristojnih na primer iz Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin zelo različne. Na srečanju bomo predstavili predlog sekcije, da se vino, pivo in brezalkoholne pijače pri opravljanju gostinske dejavnosti uvrstijo med hrano z znižano stopnjo DDV tako, kot na Hrvaškem ter druge predloge za spremembo predpisov. Prvi del bomo zaključili s predstavitvijo ugodnosti partnerjev kartice Mozaik podjetnih.
Letos bo v okviru srečanja potekala tudi dobrodelna akcija »Gostincu v nesreči«. Akcijo bomo zaključili popoldan z žrebanjem simboličnih nagrad donatorjem.
V preddverju Avditorija se bodo predstavili različni razstavljavci in pokrovitelji srečanja ter generalni pokrovitelj srečanja POS Elektronček. V preddverju bo potekal tudi bo zanimiv prikaz mešanja koktajlov in zimskih napitkov.
V popoldanski del bomo začeli s kratko delavnico Kako biti uspešen v gostinstvu s Smiljanom Morijem. Nato bo Prof. dr. Janez Bogataj vodil okroglo mizo z naslovom "Tradicija z novimi trendi v gostinstvu in turizmu", ki se je bodo udeležili posebni gostje. Poleg tradicije bodo predstavljeni novi trendi v gostinstvu: Teden restavracij, Odprta kuhna, Regijski svet malih hotelov iz Maribora.
Popoldan ob 17.00 uri bo potekala slovesna podelitev nagrad za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v gostinstvu, ki jih podeljuje Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS.
Udeleženci srečanja bodo že tradicionalno zaključili druženje na večerji v Gostilni Tomi v Portorožu. Večerjo bodo pripravili kuharji iz Slovenske mladinske kuharske reprezentance.
KOTIZACIJA
Ponedeljek, 16. 11. 2015
40 €/ osebo za člane
60 €/ osebo za ostale udeležence
Strokovno srečanje, torek, 17. 11. 2015
15 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence
30 €/ osebo za člane
50 €/ osebo za ostale udeležence
Cene že vključujejo DDV. Članske cene veljajo za člane OZS, njihove družinske člane in zaposlene, ki imajo poravnano članarino.
Splošni pogoji prijave in odjave
Prijave sprejemamo preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si ali preko spletne strani v rubriki OZS/dogodki, oz. po telefaksu 01 50 54 373, do srede, 11. 11. 2015, oziroma do zasedbe prostih mest.
program in prijavnica
Kotizacijo za udeležbo na srečanju predhodno nakažite na račun OZS: NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena SUBS.
Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali po faksu 01 50 54 373.
Informacije in dodatna pojasnila
Vlasta Markoja, sekretarka sekcije gostincev, telefon 01 58 30 571 ali e-naslov vlasta.markoja@ozs.si ali
Edina Zejnić, telefon 01 58 30 586 ali e-naslov edina.zejnic@ozs.si