![]() |
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije organizira že tradicionalno 17.Strokovno srečanje gostincev, ki bo v ponedeljek, 10. novembra 2025 v Kongresnem centru Brdo, na Brdu pri Kranju, Predoslje 39, 4000 Kranj |
Letošnje srečanje bo v znamenju iskrenih pogovorov o prihodnosti gostinstva, motivaciji zaposlenih in ohranjanju pristnosti v času sprememb.
Dopoldne bo srečanje zaznamovala okrogla miza, ki jo bo vodil Grega Repovž in bo z izkušenimi gostinci odprla razpravo o tem, kako graditi prepoznavnost in hkrati ohraniti dušo hiše.
Popoldan bo motivacijsko predavanje Polone Požgan, ki bo udeležence navdihnila z energijo, konkretnimi nasveti in spodbudo za samozavestno vodenje.
Dan bomo zaključili s podelitvijo priznanj za kakovost in jubileje v gostinstvu, druženjem s pokrovitelji, ogledom tekmovanj GTZ ter večerjo z »Alpskimi okusi« v Gostilni Avsenik – Gostilni Slovenija.
Tudi letošnje srečanje bo potekalo v okviru Dnevov Slovenskega turizma 2025 in v času GTZ.
Vabimo vas tudi na Dneve slovenskega turizma (DST) v okviru katerih potekajo trije dnevi kulinarike in strokovnega druženja na različnih dogodkih. (Prijava na DST)
PROGRAM 17. STROKOVNEGA SREČANJA GOSTINCEV
Ponedeljek, 10. 11. 2025
8.30 - 9.30 |
Registracija udeležencev in druženje ob kavi z razstavljavci |
9.30 - 10.00 |
Pozdravni nagovori
|
10.00 - 12.00 |
Okrogla miza: Okus, zgodba, slog: Kako (pre)oblikovati gostinski obrat in ostati zvest sebi? Moderira: Grega Repovž Na okrogli mizi bomo z gostinci razpravljali tem, kako lahko gostinci s pristnimi zgodbami gradijo svojo prepoznavnost in ustvarjajo večjo vrednost na krožniku in zunaj njega. Vsaka jed pripoveduje zgodbo – vprašanje je, kako jo znamo povedati. Kako se enaka jed – recimo krvavica z matevžem – lahko predstavi popolnoma različno v tradicionalni gostilni, sodobnem bistroju ali v kontekstu fine dininga? Zakaj ni nujno, da je prehod v fine dining edina pot naprej – in kako se lahko klasična gostilna razvija brez da izgubi svojo dušo? Razprava bo polna izkušenj, dilem in konkretnih zgodb – o tem, kako ohraniti dušo hiše, pa naj bo ta v vasi ali v mestu. |
12.00 – 12.30 |
Predstavitev novega Zakona o gostinstvu Predstavnik MGTŠ |
12.30 – 13.00 |
Odmor za kavo in druženje s pokrovitelji in razstavljavci |
13.00 – 14.30 |
Motivacijsko predavanje za gostince »Samozavestni gostinec: ko pravila in prijaznost ustvarijo uspeh« Polona Požgan |
|
Polona vas bo navdihnila, da:
Cilj predavanja: več samozavesti, več motivacije, manj stresa, več zadovoljstva za vas in vaše goste. |
14.30 – 15.30 |
Odmor in stoječe kosilo ter ogled tekmovanj GTZ in razstavnih prostorov pokroviteljev |
15.30 – 17.00 |
Podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju |
17.00 – |
Sprejem dobitnikov priznanj ob penini in ogled tekmovanj ter razstavljavcev |
18.00 – 19.00 |
Sprejem udeležencev v Gostilni Avsenik – Gostilna Slovenija |
18.00 – 19.00 |
Večerja »Alpski okusi« v Gostilni Avsenik ob glasbi |
|
Gostilna Avsenik – strežena sedeča večerja v Gostilni Avsenik - Gostilni Slovenija |
Strokovno srečanje gostincev - PRIJAVA
PRIJAVE: preko Spletne prijave!
Rok za prijavo je 5.11.2025 oziroma do zasedbe prostih mest. Število mest je omejeno zato pohitite s prijavami!
(Udeležba je za člane brezplačna, prijava je obvezna za oba dela: 1.del Srečanje in podelitev & 2.del večerno druženje)
Kotizacija ponedeljek 10.11.2025
1. del Udeležba na strokovnem srečanju (predavanja in druženje s podelitvijo - 10.11.25 od 8.30 do 18.30)
Kotizacija za člane se krije iz sredstev Sekcije za gostinstvo in turizem.
2. del Udeležba na strokovnem srečanju z večerjo v Gostilni Avsenik (večerno druženje 10.11. od 18.00)
Alpski okusi v Gostilni Avsenik ob glasbi - strežena sedeča večerja v Gostilni Avsenik - Gostilni Slovenija
(*Upoštevamo le pisne odjave, ki so podane 4 dni pred dogodkom na mail vlasta.markoja@ozs.si. V primeru, da odjave ne sporočite, vam zaračunamo stroške organizacije v višini 30,00€).
Kotizacijo za udeležbo na srečanju z večerjo nakažite na račun OZS:
NLB d.d.: SI56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, koda namena OTHR. Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov vlasta.markoja@ozs.si.
Partnerji srečanja:
Slovenska turistična organizacija, Pos Elektronček d.o.o.,
Pivovarna Laško Union d.o.o., part of the HEINEKEN,
Winterhalter d.o.o.,
NAMESTITEV V ELEGANS HOTEL BRDO
Za udeležence DST 2025 smo pripravili posebno ponudbo za namestitev v Elegans hotel Brdo:
Rezervacijo nočitve lahko uredite direktno, preko spletne strani https://brdo.si/objekti/elegans-hotel-brdo/ (prosim uporabite kode: DST2025 - dvoposteljna soba in DST2025SGL - enoposteljna soba), e-maila – recepcija@brdo.si ali telefona 04 260 1000.
Sobe so za udeležence DST 2025 rezervirane do 9.10.2025 oz. do zapolnitve prostih kapacitet nastanitve.
Vabljeni tudi na Dneve slovenskega turizma (DST), v okviru katerih potekajo trije dnevi kulinarike in strokovnega druženja na različnih dogodkih.
Program – torek 11. november 2025
Program - sreda 12. november 2025
V okviru DST 2025 se bodo od 10. do 12. novembra v Kongresnem centru Brdo zvrstile sledeče prireditve: